ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αρχές Μαΐου περί τα 60 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένες

18/04/2018

Δούσκα Ελένη
Το πρώτο δεκαήµερο του Μαΐου, µε πιο πιθανή ηµεροµηνία το διάστηµα 7 µε 9 του µήνα, δροµολογούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την επόµενη µεγάλη πίστωση, που αφορά τις υπόλοιπες συνδεδεµένες ενισχύσεις για το 2017
, µεταξύ των οποίων ρύζι, σπόροι σποράς, πορτοκάλια για χυµό, κορινθιακή σταφίδα, κρόκος Κοζάνης και θηλυκά βοοειδή.
 «Τις επόµενες ηµέρες, µέσα στον Απρίλιο, δεν έχουµε κάτι «µεγάλο» προς πληρωµή. Οι προσεχείς πιστώσεις είναι για το πρώτο δεκαήµερο του Μαΐου» ξεκαθαρίζει στην εφημερίδα Agrenda ο αντιπρόεδρος του Οργανισµού Γιώργος Κέντρος, εξηγώντας ότι δουλεύουν οι υπηρεσιακοί προκειµένου να πληρωθούν οι υπόλοιπες συνδεδεµένες στα φυτικά, σίγουρα το βόειο κρέας, ενώ δεν είναι βέβαιο ακόµα αν θα περιλαµβάνεται η ενίσχυση στο αιγοπρόβειο. «Για τη συνδεδεµένη στα αιγοπρόβατα απαιτείται για αρκετή δουλειά, καθώς είναι πολλά τα αρχεία του ΕΛΟΓΑΚ που πρέπει να διασταυρωθούν, ώστε να βγουν οι δικαιούχοι και τα ποσά» λέει ο ίδιος, σηµειώνοντας ότι «αν δεν καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία από τον Οργανισµό, η πληρωµή για τη συνδεδεµένη στο αιγοπρόβειο θα µετατεθεί για τέλος Μαΐου».
Σε κάθε περίπτωση, για να τρέξουν οι σχετικές πληρωµές, πρέπει να προηγηθεί η έκδοση της σχετικής απόφασης µε το ύψος της ενίσχυσης ανά προϊόν. Οι 5 συνδεδεµένες στα φυτικά που αποµένουν είναι το ρύζι (µε ενδεικτική τιµή 25,7 ευρώ το στρέµµα και προϋπολογισµό 7,8 εκατ. ευρώ), τα πορτοκάλια χυµοποίησης (ενδεικτική τιµή 41,1 ευρώ το στρέµµα και µπάτζετ 7,6 εκατ. ευρώ), οι σπόροι σποράς (µε τιµή αναφοράς τα 68,4 ευρώ το στρέµµα και προϋπολογισµό του έτους στα 2,9 εκατ. ευρώ), η κορινθιακή σταφίδα (ενδεικτική τιµή 35,2 ευρώ και µπάτζετ 5 εκατ. ευρώ) και ο κρόκος Κοζάνης (ενδεικτική τιµή 189,4 ευρώ και προϋπολογισµό 500.000 ευρώ).
Σε αυτές τις πιστώσεις θα περιλαµβάνεται και η συνδεδεµένη στους µεταξοσκώληκες, µε ενδεικτική τιµή στα 248 ευρώ το κυτίο και προϋπολογισµό 781.153 ευρώ, αλλά και αυτή για τα θηλυκά βοοειδή µε την ενδεικτική τιµή να ορίζεται στα 149 ευρώ το ζώο µε προϋπολογισµό έτους τα 36,336 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τη συνδεδεµένη για τις αίγες και τις προβατίνες, αυτή έχει πλέον ενιαία τιµή για τα ορεινά και τα πεδινά, η οποία πέρυσι καθορίστηκε στα 11 ευρώ ανά ζώο και συνολικό µπάτζετ για το 2017 στα 50,978 εκατ. ευρώ.
Άγνωστο ακόµα παραµένει το αν θα πιστωθούν µαζί και οι ενισχύσεις για κτηνοτρόφους µε ειδικά δικαιώµατα στα 235 ευρώ ανά ΜΜΖ για βοοειδή (προϋπολογισµός 2,82 εκατ. ευρώ) και στα 35 ευρώ το ζώο για αιγοπρόβατα (προϋπολογισµός 560.000 ευρώ).

Τον Ιούνιο εξόφληση νέας Βιολογικής µε 6-7 εκατ. ευρώ
Περίπου  6 µε 7 εκατ. ευρώ έχουν λαµβάνειν οι παραγωγοί που εντάχθηκαν στη νέα Βιολογική του 2017, µε την πίστωση των λογαριασµών τους να τοποθετείται αρµοδίως στις αρχές Ιουνίου. Υπενθυµίζεται ότι στις 4 ∆εκεµβρίου χορηγήθηκε η προκαταβολή ύψους 70% επί του συνόλου της ενίσχυσης στους δικαιούχους, που ανήλθε στα 16.027.633,76 ευρώ για το σύνολο της χώρας. Ακολούθως άνοιξε το σύστηµα για ενστάσεις, ενώ σύµφωνα µε το εθνικό και κοινοτικό κανονισµό, η εκκαθάριση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί µετά το τέλος του πρώτου έτους εφαρµογής για το Μέτρο 11 και µέσα στον Ιούνιο του 2018.

Ακόµα τη µεταφορά χρηµάτων περιµένουν οι παλιοί της Δάσωσης
 Έχει δηµοσιευτεί η σχετική απόφαση µε την έγκριση πίστωσης ποσού 46 εκατ. ευρώ που θα ξεκολλήσει την πληρωµή των εκκρεµοτήτων του παλιού προγράµµατος της ∆άσωσης, ωστόσο σύµφωνα µε τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργο Κέντρο ακόµα δεν έχει γίνει η µεταφορά των χρηµάτων. ∆ιαµαρτυρίες για την καθυστέρηση στην πληρωµή τους έχουν εκφράσει πολλάκις οι δικαιούχοι αγρότες, ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που το θέµα έφτασε µε ερώτηση στη Βουλή. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις αγρότη από τη Ροδόπη, που κάνει λόγο για ολιγωρία των υπευθύνων, ενώ τονίζει ότι «οι καλλιεργητές της Ροδόπης παραµένουν απλήρωτοι και είναι σε απόγνωση, καθώς για τις χρονιές 2015-2016-2017 δεν έχουν λάβει ακόµη τη χρηµατοδότηση, παρά τις διαβεβαιώσεις -υποσχέσεις έχουν ακούσει κατά καιρούς από τις αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου». Το ζητούµενο είναι ότι τα κατά τόπους δασαρχεία σε πολλές περιπτώσεις δηλώνουν ότι δεν έχουν εντολή να στείλουν αιτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ προς πληρωµή, ενώ «ακούγεται» ότι αν δεν συγκεντρωθεί το σύνολο των αιτήσεων σε µια περιοχή ώστε να κλείσει η λίστα, δεν θα γίνει καµία πίστωση.


πηγη:www.agronews.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αγροτικά

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.


ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video