ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στα 35 λεπτά άνοιξε η αγορά ανοιξιάτικης πατάτας

13/04/2018

Διαμαντόπουλος Χρήστος
Με τιµές στα 35 λεπτά ξεκίνησε στη Μεσσηνία η συγκοµιδή των πρώτων ποσοτήτων ανοιξιάτικης πατάτας.
Αν και η έναρξη δεν ικανοποιεί τους παραγωγούς, εκτιµούν ότι το επόµενο διάστηµα και συγκεκριµένα µετά το Πάσχα, ίσως υπάρξει αντίδραση, αφού θα έχουν µειωθεί τα αποθέµατα του προϊόντος που υπάρχουν στις αποθήκες παραγωγών και συνεταιρισµών.

Άλλωστε ο κύριος όγκος της παραγωγής  ανοιξιάτικης πατάτας στην Καλαµάτα αναµένεται να διοχετευτεί στην αγορά αµέσως µετά τη Λαµπρή.
«Η παραγωγή της υπαίθριας ανοιξιάτικης πατάτας είναι στην αρχή της ακόµα αλλά οι τιµές δεν ξεπερνούν τα 35 λεπτά. Αν µάλιστα αναλογιστούµε ότι την ίδια περίοδο πέρσι κάναµε έναρξη στα 55 λεπτά το κιλό τότε καταλαβαίνουµε ότι η κατάσταση για τους παραγωγούς είναι δύσκολη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην Agrenda ο πατατοπαραγωγός και µέλος του  Αγροτικού Συνεταιρισµού Μεσσήνης, Γιάννης Μπλάνας.  Ωστόσο σύµφωνα µε τον ίδιο υπάρχει ακόµα η προσδοκία ότι οι τιµές θα ανέβουν µετά τις ηµέρες του Πάσχα όταν θα µειωθούν και τα αποθέµατα. Επιπλέον συµπληρώνει: «εκτός των αποθεµάτων θα πρέπει να αναφέρουµε πως µια ακόµα αιτία των χαµηλών τιµών έχει να κάνει µε τον µεγάλο όγκο των εισαγωγών από χώρες όπως η Αίγυπτος και η Γαλλία. Είναι µάλιστα η 5η συνεχόµενη χρονιά που αντιµετωπίζουµε το ίδιο πρόβληµα και δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτοµαι να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια δεδοµένης της κατάστασης έτσι όπως φαίνεται να διαµορφώνεται».
Η θερµοκηπιακή
Την ίδια στιγµή, προς το τέλος της οδεύει η παραγωγή της θερµοκηπιακής ανοιξιάτικης πατάτας που καλλιεργείται στην ∆υτική Ελλάδα µε τις τιµές να κυµαίνονται κατά µέσο όρο στα 30-35 λεπτά το κιλό. «Αν και οι αποδόσεις που είχε η πατάτα του θερµοκηπίου ήταν καλές µε τις τιµές που πουλήσαµε οι αριθµοί… δεν βγαίνουν. Με τιµές σε αυτά τα επίπεδα οι παραγωγοί δεν µπορούν να έχουν κέρδος», µας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας, Ανδρέας Τσουκαλάς. Τέλος, σύµφωνα µε τον ίδιο η παραγωγή της υπαίθριας πατάτας στην Ηλεία και την Αχαΐα κάνει πρεµιέρα σε ένα µήνα από σήµερα. Μάιο ξεκινάει η παραγωγή και της ΠΓΕ πατάτας Νάξου.

πηγη:www.agronews.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αγροτικά

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.


ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video