ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Άξονες Προσανατολισμού για την ΚΑΠ 2020-2027

12-03-2018

Άξονες Προσανατολισμού για την ΚΑΠ 2020-2027
«Η στρατηγική της χώρας μας για τη νέα ΚΑΠ. Κίνδυνοι και προοπτικές», ήταν το θέμα μεγάλου αφιερώματος στο ένθετο ΑΓΡΟΤΗΣ της εφημερίδας Έθνος, όπου φιλοξενήθηκαν οι απόψεις-προτάσεις, όπως αυτές κατατίθενται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής διαβούλευσης, από τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ. 
Πιο συγκεκριμένα, σταχυολογώντας τα κύρια σημεία του άρθρου του προέδρου της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλου Σατολιά:
  • Η νέα ΚΑΠ της περιόδου 2020-2027 για να μπορέσει να ανταποκριθεί στους φιλόδοξους στόχους της και τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, πρέπει να διαθέτει επάρκεια πόρων. Τα χρήματα της ΚΑΠ δεν είναι δυνατό να αυξηθούν αλλά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μειωθούν. Είναι απόλυτα βέβαιο, ότι με δεδομένο το Brexit στον Προϋπολογισμό της Ε.Ε. θα ασκηθούν δημοσιονομικές πιέσεις. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο ο μόνος τρόπος είναι η αύξηση των ιδίων πόρων της Ε.Ε. Πρέπει να ξεφύγουμε από το 1% του ΑΕΠ και να οδηγηθούμε στο 1,2%. Σε διαφορετική περίπτωση οι ευρωπαίοι αγρότες θα πληρώσουν «το μάρμαρο» του Brexit.
  • Η νέα ΚΑΠ πρέπει να παραμείνει ΚΟΙΝΗ πολιτική πλήρως χρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. Οποιαδήποτε σκέψη επανεθνικοποίησης και συγχρηματοδότησης πρέπει να αποκλειστεί.
  • Η διατήρηση των άμεσων ενισχύσεων και η αρχιτεκτονική των δύο πυλώνων πρέπει να διατηρηθεί. Πυλώνες συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά.
  • Ο πυλώνας των άμεσων ενισχύσεων πρέπει να εξορθολογιστεί με στήριξη μόνο στους ενεργούς αγρότες και οροφή ενισχύσεων.
  • Ο Β' πυλώνας χρειάζεται εξορθολογισμό στην λογική στήριξης των μικρομεσαίων αγροτών και των Συνεταιρισμών και όχι των εξωγεωργικών ιδιωτών επενδυτών.
  • Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις (στοχευμένα και όχι οριζόντια) πρέπει να παραμείνουν.
  • Είναι πρόωρο στη χώρα μας να ανοίξουμε το θέμα της πλήρους σύγκλισης των ενισχύσεων πριν ακόμα γνωρίζουμε το ύψος του εθνικού μας φακέλου, ο οποίος απ? ότι φαίνεται θα είναι σημαντικά μειωμένος, μια που η χώρα μας είναι ο τέταρτος στη σειρά απολήπτης από τα χρήματα της ΚΑΠ.
  • Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στη διαπραγμάτευση σε ότι αφορά την εξωτερική σύγκληση, δηλαδή στην κατανομή των πόρων της ΚΑΠ στα 28 Κράτη-Μέλη, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί εξ' αυτού του λόγου μπορεί να καταγράψουμε τις μεγαλύτερες απώλειες στον εθνικό μας φάκελο. 
  •  
  • πηγη:www.neapaseges.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αγροτικά

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.


ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video