ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στις µύτες περπατάει ως τώρα το σκληρό σιτάρι

 05/02/2018

Δούσκα Ελένη
«Όποιος κράτησε τα σιτάρια µέχρι σήµερα, καλό θα ήταν να κάνει λίγη υποµονή ακόµα» προτείνουν αναλυτές κι έµποροι στους παραγωγούς σκληρού,
αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία της αγοράς δεν διαφαίνεται πτώση στις τιµές, ενώ το χειρότερο σενάριο µιλά για υποτονικές πράξεις στα ίδια επίπεδα των τελευταίων ηµερών, χωρίς ουσιαστικές µεταβολές προς τη νέα σοδειά.

Ενδεικτικό είναι ότι µετά το διαγωνισµό της Αλγερίας, αυτές τις µέρες κλείστηκε άλλος ένας στην Τυνησία στα 308-310 δολάρια ο τόνος παραδοτέο σε λιµάνι τους. Να σηµειωθεί ότι αυτή η τιµή είναι υψηλότερη από την προηγούµενη αγοραπωλησία, ωστόσο κι αυτή τη φορά δεν βοηθά το σκληρό σιτάρι η ισοτιµία ευρώ-δολαρίου.
Η τιµή αυτή αντιστοιχεί σε 248 ευρώ ο τόνος για παράδοση σε λιµάνι της Τυνησίας, ενώ αντίστοιχα ο προηγούµενος διαγωνισµός περίπου στα µέσα ∆εκεµβρίου 2017 που έβγαλε τιµή 290 δολάρια ο τόνος έδινε µε την τότε ισοτιµία 247 ευρώ. Ωστόσο, παρά την κακή συγκυρία στην ισοτιµία των νοµισµάτων, οι αναλυτές δεν παύουν να υπογραµµίζουν την ανοδική τροχιά της αγοράς. Μάλιστα, τονίζουν ότι αν βελτιωθεί η ισοτιµία υπέρ του δολαρίου, δεν αποκλείεται µέρος του διαγωνισµού να µπορέσει να καλύψει και ελληνική σοδειά, καθώς θα βελτιωθεί η τιµή που θα αντιστοιχεί σε ευρώ.
Την ίδια ώρα, τα χρηµατιστήρια στο µαλακό σιτάρι καταγράφουν ένα ανοδικό ξέσπασµα από τα χαµηλά ως αποτέλεσµα της πρόσφατης έκθεσης αναφορικά µε την πορεία της σοδειάς στο Κάνσας και Οκλαχόµα, λόγω ξηρασίας, που εντάθηκε και από κερδοσκοπικές τοποθετήσεις και καλύψεις θέσεων. Και µπορεί προς το παρόν να µην υπάρχει κάποια σύνδεση µε το σκληρό σιτάρι, αφού κάθε προϊόν έχει διαφορετική χρήση, ωστόσο αν συνεχιστεί αυτή η πορεία και το µαλακό συνεχίσει να κατακτά υψηλότερα επίπεδα θα επηρεαστεί ως ένα βαθµό και το σκληρό διότι παραδοσιακά υπάρχει µια διαφορά τιµής (spread) µεταξύ τους.
Σε αυτή τη φάση κανείς δεν γνωρίζει την ποσότητα των σιταριών που βρίσκονται στις αποθήκες, ωστόσο γεγονός είναι ότι οι εξαγωγές έχουν µείνει πίσω καθώς τα στοιχεία καταγράφουν περί τους 70.000 τόνους να έχουν φύγει προς εξαγωγή από την αρχή της σεζόν, ενώ την ίδια ώρα και οι τοπικοί µύλοι είναι ακόµα µε το παραπάνω γεµάτοι.
Να σηµειωθεί, τέλος, ότι για τη συνολική παραγωγή σκληρού φέτος η εκτίµηση κυµαίνεται στους 750.000 µε 800.000 τόνους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάµε ότι η σεζόν άρχισε µε αποθέµατα από την προηγούµενη περίοδο.

πηγη:www.agronews.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αγροτικά

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.


ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video