ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μετά τη Βιολογική νέα γκάφα στον υπολογισμό νιτρικών

29/01/2018

H διαφορά στα ποσά θα φανεί στην προκαταβολή, η οποία βάσει κοινοτικών και εθνικών κανονισµών πρέπει να γίνει από τις 16 Οκτωβρίου µέχρι την 1η ∆εκεµβρίου 2018 προς αποφυγήν κυρώσεων.Δούσκα Ελένη|  
Αντιµέτωποι µε µια νέα «κατραπακιά» αναµένεται να έρθουν οι αγρότες που υποβάλλουν αυτές τις µέρες και µέχρι τις 16 Φεβρουαρίου τις αιτήσεις τους για το νέο πρόγραµµα της Απονιτροποίησης.
Μετά τα παρατράγουδα µε το πρόγραµµα της νέας Βιολογικής, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda, νέα γκάφα φαίνεται στον ορίζοντα και για το νέο πρόγραµµα µείωσης νιτρικών, για το οποίο η επιδότηση ανά στρέµµα υπολογίζεται µε το µέγιστο ποσό χωρίς να µετρά το είδος της καλλιέργειας, όπως γινόταν στο παρελθόν µε το Σχέδιο Περιβαλλοντικής ∆ιαχείρισης που σύντασσε ο γεωπόνος µελετητής.
H διαφορά στα ποσά θα φανεί στην προκαταβολή, η οποία βάσει κοινοτικών και εθνικών κανονισµών πρέπει να γίνει από τις 16 Οκτωβρίου µέχρι την 1η ∆εκεµβρίου 2018 προς αποφυγήν κυρώσεων.
Το µέγιστο ποσό που δεσµεύει η εφαρµογή του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέρχεται στα 60 ευρώ για κάθε στρέµµα ενταγµένης έκτασης στο Απονιτροποίησης, ακόµα κι αν ο παραγωγός αιτηθεί πληρωµή για το σύνολο της ενταγµένης έκτασης του, µε κύρια καλλιέργεια που δικαιολογεί κατώτερα ποσά, όπως για παράδειγµα το βαµβάκι που µε τη µεθοδολογία β - αµειψισπορά έχει 51,5 ευρώ το στρέµµα και το καλαµπόκι µε 30,8 ευρώ το στρέµµα.
Το ζητούµενο είναι ότι η διαφορά αυτή θα φανεί µετά την πληρωµή της προκαταβολής, η οποία βάσει κοινοτικών και εθνικών κανονισµών  πρέπει να γίνει από τις 16 Οκτωβρίου µέχρι την 1η ∆εκεµβρίου 2018 προς αποφυγήν κυρώσεων. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι θα µείνουν χρήµατα αδιάθετα, τα οποία δεν είναι τουλάχιστον για την ώρα σαφές αν θα επιστραφούν, να θα χρησιµοποιηθούν σε µια δεύτερη προκήρυξη προς ένταξη περισσότερων δικαιούχων ή αν θα κατευθυνθούν σε κάποιο άλλο πρόγραµµα προκειµένου να καλύψουν άλλες ανάγκες.
Για παράδειγµα, έστω παραγωγός που εγκρίνεται στο πρόγραµµα Απονιτροποίησης µε εκµετάλλευση έκτασης 200 στρεµµάτων µε βαµβάκι. Με µέγιστο ποσό ενίσχυσης τα 60 ευρώ ανά στρέµµα, το δεσµευµένο ποσό ανά έτος ανέρχεται στα 12.000 ευρώ και στην πενταετία στα 60.000 ευρώ. Στην περίπτωση, ως δηµοφιλέστερη, που ο παραγωγός επιλέξει τη µεθοδολογία Β’ που αφορά την αµειψισπορά, τότε το ποσό ενίσχυσης για το βαµβάκι είναι 52 ευρώ το στρέµµα, που σηµαίνει δεσµευµένο ποσό ανά έτος 10.300 ευρώ και στην πενταετία 51.500 ευρώ. Κατ’ επέκταση υπάρχει ποσό αδιάθετο 8.500 ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 14%.
Να σηµειωθεί, βέβαια, ότι του ίδιου παραγωγού η προκαταβολή που θα λάβει δεν θα είναι όση αρχικά είχε υπολογίσει ο ίδιος µε τον γεωπόνο-µελετητή του, αλλά θα υπολείπεται ανάλογα της καλλιέργειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο καλαµπόκι η διαφορά για τον παραγωγό θα είναι ακόµα µεγαλύτερη, καθώς η ενίσχυση ανέρχεται στα 30,8 ευρώ. 

πηγη:www.agronews.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αγροτικά

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.


ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video